Nieuws van groep 5B
 
 
2020-2021
Bij groep 5B vindt u ook een kopje agenda. Hierin vindt u alle bijzonderheden en activiteiten van groep 5B. Huiswerk, excursies, festiviteiten, wie is er jarig vandaag, enz. Allemaal te vinden in de agenda! Een keer een dag afwezig geweest, vergeten agenda in te vullen, welke repetitie hebben we morgen ook al weer? Zelf even navragen en/of nakijken!
 
18-01-2021
Deze week starten we met de Cito-toetsen, even 2 weken nog meer ons best doen!

18-12-2020
Vandaag kerstviering op school en vanaf vanmiddag al fijn vakantie! Heerlijk 2 weken niets doen!

17-12-2020
Kerstfeest, deze keer niet in de Bethelkerk, maar morgen op school, of in de hal of in onze eigen klas! We gaan weer hard oefenen de komende weken! Maar helaas kunt u niet komen!

27-11-2020
Vandaag hebben we met tekenen een eigen voorkant voor ons kerstprogramma gemaakt. Het thema is: "Goed nieuws"! Binnenkort kunt u hier ook een exemplaar downloaden. Hier onder alvast een paar voorbeeld! Maar zijn ze nog niet allemaal af!
 
      

18-11-2020
Vandaag was Juf v.d. Wel al weer voor de laatste keer in onze groep! Jammer! We hadden samen nog een kleine herinnering gemaakt voor de juf!
 

13-11-2020
Vandaag hebben we met de rekenles achter de computer gewerkt met het programma Bingel. We hebben de sommen van Blok 2 nog een keer herhaald. Prima om hier ook thuis mee verder te werken. 
 
    

We zijn ook verder gegaan met de stagejuf met de les over gevoelens, deze keer niet alleen hoe voel je je, maar ook wat zou je er aan kunnen doen?
 
  
 
   

09-11-2020   
Ook dit jaar doen we weer mee met de Beverwedstrijd. Afgelopen vrijdag hebben we al geoefend. Je moet dan proberen om allerlei raadsels op te lossen, best moeilijk soms, maar we mochten elkaar helpen en het ook samen doen!
 
  
 
  

06-11-2020
Vandaag hadden we het heel druk, want we moesten heel veel doen! Kijkt u mee? We hebben samen met stagejuf Van der Poel een spel gedaan over gevoelens. Best gevoelig! ;-) Door de hele klas lagen 5 verschillende gevoelens bijvoorbeeld blij of bang. De juf las een gebeurtenis voor en dan mocht je gaan staan wat je voelt als je bijvoorbeeld een compliment krijgt.
 
      
      
We hebben ook nog even twee mooie kaarten geschreven voor Luuk en Arwin, want die zitten allebei al twee weken thuis in quarantaine, gelukkig mogen ze a.s. maandag weer naar school!
 
       
 
Vanmiddag hadden we een creatieve schrijfles. Met wasco schreven we eerst allerlei letters, cijfers en tekens op een tekenblad en daarna  hebben we het verder ingekleurd met ecoline. Heel leuk geworden, zie verder het fotoalbum!
 
    

05-11-2020
De meesters en juffrouws hebben een studiemiddag. Voor ons lekker een middag vrij!

04-11-2020
Vandaag geen school! Dankdag!

30-10-2020
Omdat het morgen Hervormingsdag is hebben we vanmiddag over de Hervorming gewerkt! Zie verder ook het foto-album!
 
      

30-10-2020
We hadden zo hard gewerkt vanochtend aan onze taaltoets, dat we even mochten bewegen van de meester! Zie ook ons foto-album!
 

27-10-2020
Het wordt niet alleen steeds meer herfst in de klas, maar ook buiten! Gelukkig hebben we een flinke voorraad paraplu's! ;-)
 
   

26-10-2020
De meesters en juffrouws hebben een studiedag. Voor ons lekker een extra dag vrij!

19 t/m 23-10-2020
Herfstvakantie! Heerlijk een weekje niks doen!
 
    
 
16-10-2020
Het is deze week de Europese Codeweek, daarom ging vanmiddag de les over programmeren, we hebben buiten voor elkaars groepje met kaarten zelf ook een "programma" geschreven, het programmeren ging best goed, alleen het uitvoeren van het programma soms wat minder, maar dat kwam ook een beetje omdat het de laatste vrijdagmiddag voor de vakantie was. Daarna hebben we gezellig nog even een spelletje gespeeld en kruidnoten gesnoept! Allemaal ook een goede vakantie!
 
 
09-10-2020
Vandaag de laatste dag gewerkt over de boekenweek. Een les van nieuwsbegrip gemaakt op de computer en begonnen met een poster te maken. Zoals je hierboven kunt zien, is de Herfst in de klas al een beetje begonnen, de eerste bladeren zijn er al. Ook hebben we met Engels nog een leuk lied geluisterd en meegezongen over tellen tot tien.

  Klik op de afbeelding hieronder voor de tekst        Klik op de afbeelding hieronder voor het lied
                

06-10-2020 + 12-10-2020 + 14-10-2020
Contactavonden! Gaat de juf en/of meester weer over ons roddelen met onze ouders! Oei!

05-10-2020
Vandaag hebben we een voorleeswedstrijd gehouden bij de boekenweek! Spannend! Dapper dat zoveel kinderen hebben meegedaan! Daarom ook voor iedereen een prijs! Voor meer foto's zie het fotoalbum!
 
    
 
05-10-2020
Vandaag verrast door alle leerlingen op de dag van de leerkracht! Allemaal bedankt! Heel leuk!
 

05-10-2020
Vandaag was het nog een heel klein beetje dierendag in de klas!
 

02-10-2020
We hebben deze week gewerkt over de boekenweek, het thema is: "En toen". Ons onderwerp is "Het kasteel", we zijn nu ook aan het voorlezen uit het actieboek "Mees en Tijn en het geheim van het kasteel". We hebben al een boekenlegger gemaakt, een boekverslag van ons lievelingsboek, een kleurplaat en ons eigen schild. Onze klas lijkt aan de buitenkant ook een beetje op een kasteel, "De vossenburcht". Maandagmiddag houden we nog een kleine voorleeswedstrijd en donderdag komt meester Baaijens ons nog een spannend verhaal vertellen. We hebben ondertussen al veel geleerd en gemaakt! Voor meer foto's zie ons fotoalbum!
 
 
         

30-09-2020
Morgen start de boekenweek, ons thema is kastelen! Je mag boeken of andere dingen hierover meenemen. Neem je ook nog je lievelingsboek mee? Een paar liggen er al in de klas.
 
     
 
29-09-2020
Vandaag hadden we lekker cake met slagroom en muisjes, omdat de meester weer opa was geworden van een kleindochter, Lynn! We hebben lekker gesmuld!
 
 
    

28-09-2020
Vandaag hebben we een waaijerbrief geschreven! Was een erge leuke creatieve schrijfopdracht!
Voor meer foto's zie het fotoalbum.
 
    

23-09-2020
Vandaag ging het met rekenen over meten en verhoudingen. Is het groter of kleiner dan in het echt? Kijk maar mee op de foto's!
 
   

22-09-2020
Vanmiddag hebben we meegedaan aan de Nationale buitenlesdag met onze waterrakketten! Was super leuk! Ook nog even genieten van het mooie weer, nu het nog kan! ;-) Voor meer foto's zie het fotoalbum!
 
    

21-09-2020
De meesters en juffrouws hebben een studiemiddag. Voor ons lekker een middag vrij!

18-09-2020
Vandaag doen we mee met World Clean Up Day! We hebben hier in de les allerlei dingen over geleerd en we hebben de wijk van onze school weer helemaal opgeruimd, al het zwerfvuil is nu weer verdwenen! Voor meer foto's zie het fotoalbum!

17-09-2020
Vandaag hebben we zelf brood gebakken met de juf! Het rook heerlijk in de school! Voor meer foto's zie het fotoalbum!
 
          

17-09-2020
Vandaag hebben we onze tekeningen afgemaakt met vensterluiken! Heel leuk geworden!15-09-2020
Vandaag hebben we het gehad over Prinsjesdag, we hebben er veel over gehoord, gezien en geleerd! Wist u dat Prinsjesdag al meer dan 200 jaar gehouden wordt, dat het vroeger op maandag werd gehouden, de koning in zijn troonrede dan de plannen van de regering bekend maakt voor het nieuwe jaar? Voor meer foto's zie het fotoalbum van onze groep.
    
                

14-09-2020
Vandaag hebben we gerekend met de getallenlijn tot 1000! Best lastig, wel getal komt er na, welk getal komt er voor? Hoeveel is 10 erbij, of 50 erbij, of 100 er bij? We hebben ook nog even in groepjes en met de hele klas geoefend om getallen in de goede volgorde te zetten.

    
 

07-09-2020
Vandaag hadden we met aardrijkskunde een extra denkvraag (dit hoort bij MHB = Meer en Hoog Begaafdheid) over het onderwerp vakantiehuisje, hierdoor leren de kinderen om op een hele andere manier naar dingen te kijken en er over na te denken, de vraag was: "Als een vakantiehuisje nu geen voorkant heeft, wat dan? Er kwamen hele mooie, maar ook hele verschillende antwoorden uit! Misschien is het een driehoek, ovaal of rond? Dan moet je altijd door de achterdeur, door het raam of je moet er zelf een deur in maken. Ook leuk was, je hebt dan bijna geen privacy, men bedoelde dat de voorkant helemaal open was, dan heb je immers ook geen voorkant! ;-)
 
04-09-2020
Vandaag weer aan onze vakantiebrief gewerkt!
 
01-09-2020
Vandaag mochten we eindelijk weer gymen. Yes!
 
    

31-08-2020
De eerste schooldag! Spannend! Nieuwe groep, nieuwe leerkracht! We hebben hard gewerkt, in ons schrijfschrift (foto 1 en 2) en met aardrijkskunde ging het over een plattegrond, een soort foto van bovenaf (foto 3). Aan het eind van de middag mochten we nog even iets anders doen, zie hiervoor de foto's in ons fotoalbum!