Nieuws van groep 6B

2021-2022
Bij groep 6B vindt u ook een kopje agenda. Hierin vindt u alle bijzonderheden en activiteiten van groep 5B. Huiswerk, excursies, festiviteiten, wie is er jarig vandaag, enz. Allemaal te vinden in de agenda! Een keer een dag afwezig geweest, vergeten agenda in te vullen, welke repetitie hebben we morgen ook al weer? Zelf even navragen en/of nakijken!

01-11-2021
De meesters en juffrouws hebben een studiedag. Voor ons lekker een hele dag vrij!

03-11-2021
Vandaag geen school! Dankdag!

18 t/m 22-10-2021
Herfstvakantie! Heerlijk een weekje niks doen!

14-10-2021
Vandaag was David de Nies jarig, we hebben hem een kaart gestuurd namens en de klas en namens alle meesters en juffrouws, we kregen ook nog een leuk berichtje terug!

12-10-2021
Vandaag grote schoonmaak gehouden, was echt wel weer nodig! Nog best lastig om je laatje, kastje en etui netjes opgeruimd te houden! ;-)

11-10-2021
Vandaag gestart met Pilot van PCM voor groep 6-8, aan de hand van het werkboek "Zie eens". Het gaat dus over kijken en dan vooral naar jezelf! Vonden ze best lastig! Welke eigenschap past bij mij? Hoe ben ik? Hoe doe ik dingen? Waarom doe ik de dingen zo? Er volgt hierover vast nog meer info! Er waren trouwens wel erg veel leerlingen die "speel" en/of "creatief" hadden gekozen! Toch niet helemaal goed de omschrijving gelezen op het kaartje?

11-10-2021
Vandaag een mooie aanvulling gehad voor de klassenbibliotheek, hopelijk een goede balans om nog meer te (gaan) lezen! Een mooi cadeau tijdens de boekenweek! De meeste boeken waren op vrijdag dan ook al verdwenen in de laatjes van iemand!

08-10-2021
Vandaag start kaartenactie Woord & Daad!

08-10-2021
Wat hebben we deze week zoal gedaan en geleerd?

07-10-2021
Vandaag start de kinderboekenweek over "Worden wat je wil"!. We hebben al een rondje gedaan in de klas wat iedereen wil worden, er waren best veel politieagenten en jufs! ;-) We vonden een lijst met wel 1300 beroepen en ook nog een mooie beroepenplaat en we bedachten een fantasieberoep, best wel lastig soms en helemaal hoe ga je dat dan uitbeelden?

05-10-2021 + 13-10-2020
Contactavonden! Gaat de juf en/of meester weer over ons roddelen met onze ouders!

04-05-2021
Vandaag was het dierendag, gelukkig was het in onze klas niet echt een beestenbende! We leerden wel veel over allerlei huisdieren en kregen zelfs een diploma! Volgende week leren ook nog van alles over allerlei andere dieren! Je hoort daar vast nog meer van!

01-10-2021
Maandag is het Dierendag, daarover volgende week nog meer nieuws, vandaag als extra opdracht een tekening van ons lievelingsdier gemaakt!

01-10-2021
Wat hebben we deze week zoal gedaan en geleerd?

30-09-2021
Helaas hebben we afscheid genomen van David de Nies, die deze week verhuist naar Oostenrijk. Hij kreeg van ons nog een leuke herinnering, een tas met al onze namen. Gelukkig mogen we allemaal een keer langs komen! ;-)

27-09-2021
Deze week, "De week tegen pesten", schenken we extra aandacht aan het NIET pesten! We gaan er over in gesprek: "Waarom wordt iemand gepest?". We doen een complimentenspel! Hoe vaak krijg en geef jij een compliment? En we doen een paar spellen om samen dingen te doen! Zie ook de foto's en filmpjes bij het foto-album van onze groep.

24-09-2021
Wat hebben we deze week zoal geleerd en gedaan!

17-09-2021
Vandaag hebben we weer hard gewerkt, ook achter de computer: Bingel Rekenen en Spelling en Nieuwsbegrip.

17-09-2021
Wat hebben we deze week zoal geleerd en gedaan!

15-092021
We hebben met HV en TE een strandwandeling gemaakt en mooie schelpen gevonden. Kijk maar mee hieronder naar de resultaten, al zijn ze nog niet helemaal af!

14-09-2021 VERVALLEN
Informatieavond voor alle ouders! Hartelijk welkom, meer info volgt nog!

14-09-2021
Vandaag hebben we een boekje van de hele klas gemaakt over onszelf. Wat onze hobby's zijn, wat we lastig vinden, waarbij we graag hulp willen. Waarbij we graag een ander willen helpen. Iedereen krijgt zo'n boekje, zodat we elkaar nog beter leren kennen en elkaar ook kunnen helpen bij dingen die we lastig vinden.

13-09-2021
Vanaf vandaag staat er een koffer in onze klas met allemaal eigen spulletjes van thuis van iedereen er in, ook van de meester. Steeds mogen een aantal kinderen wat van hun spulletjes laten zien en er over vertellen aan elkaar. Zo leren we elkaar nog beter kennen!

PS    Neem je volgende  week ook nog wat mee (als je dat nog niet hebt gedaan!)?

10-09-2021
Vanaf vandaag volgt er regelmatig een weekjournaal! Wat hebben we allemaal gedaan en geleerd deze week?

06-09-2021
Even tijd voor een spelletje!

06-09-2021
En hier nog de nette versie met onze handtekeningen! ;-)

30-08-2021
Vandaag ook over klassenregels gesproken, wat vind jij zelf een belangrijke regel? Lees zelf maar wat ze er van vinden!

30-08-2021
De eerste schooldag! Spannend! Nieuwe groep maar géén nieuwe leerkracht!